Vă tentează un ceas biodegradabil?


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Deși trăim într-o lume în care tehnologia ne înconjoară, și pentru a vedea cât este ora, cei mai mulți dintre noi scoatem telefonul din buzunar, ceasul este o invenție care nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Din contră, de-a lungul timpului, multe minți luminate și-au pus imaginația la încercare pentru ca aceste instrumente de măsurare a timpului să ”țină pasul cu moda” și se pare că au reușit.

ceas bio 1

Picture 1 of 5

După ani şi ani de evoluţie, în zilele noastre observăm că există diferite tipuri de ceasuri, dintre care amintim: ceasul solar, clepsidra, lumânarea gradată, ceasurile mecanice, ceasurile electromecanice, ceasurile electronice, ceasurile atomice, de perete, de buzunar, deşteptătoare, pentru scufundători, pentru şah, pentru piloţi şi chiar şi ceasuri astronomice.

Ei, dar ce ar fi dacă ți-am spune că pe piață există și un ceas biodegradabil. Dacă ești genul care te preocupă soarta mediului înconjurător, atunci fără îndoială că acest ceas este alegerea potrivită pentru tine. Nu te gândi că este disponibil doar în străinătate, de câțiva ani se găsește și în România. Este vorba despre ceasul Patch, care este realizat din hârtie 100% biodegradabilă, are un design inovativ și oferă o flexibilitate celor care vor să își asorteze fiecare ținută cu accesoriul preferat.

Chiar dacă nu este un ceas tocmai elegant, fiind preferat mai mult de cei cu o personalitate jucăușă, ceasul Patch este disponibil în zece culori neon, și alte zece modele cu print-uri electrizante inspirate de vară sau de diferite drapele. De fapt, această varietate este tocmai pe placul celor care vor să fie în fiecare zi diferiți, dar în același timp sunt preocupați și de soarta mediului înconjurator.

Ceasurile sunt inspirate de celebrele figurine confecționate din hârtie refolosită de la Carnavalul din Viareggio, iar proiectarea și realizarea lor a durat 4 ani. Acest ceas este unul foarte ușor, cântărește doar 11 grame, aproape că puteți uita că-l purtați la mână. Hârtia din care este confecționat este special tratată, fiind hipoalergenică, rezistentă la contactul ușor cu apa, la șocuri și garantată pe o perioadă de 2 ani. După ce ceasul iese din uz, componentele sale principale se biodegradează, impactul asupra mediului înconjurator fiind egal cu zero. Pe piață există 31 de modele ale acestui tip de ceas, așa că aveți de unde alege.

De-a lungul secolelor, ceasurile de mână au fost folosite și ca un simbol al statutului social de cei care le purtau. Precizia, eleganța și comoditatea sunt motivele pentru care sunt, de obicei, achiziționate. Aici mai intră și felul în care arată, sau cât de ”chițibușar” a fost cel care le-a creat. Deși are o istorie de mai bine de 150 de ani în spate, zilele de glorie ale ceasului de mână sunt departe de a se termina. Rămâne doar să vedem cât de departe ajunge imaginația, în colaborare cu evoluția tehnică, a creatorilor de ceasuri. Fără îndoială că vom mai avea parte de multe surprize!

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*