Topul celor mai cunoscute firme de ceasuri


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Când spui arta preciziei te gândeşti la ceasuri. Aceste accesorii sunt de departe unul dintre cele mai frumoase accesorii pe care le poţi avea, sau oferi cadou cuiva. Când vine vorba de accesorii de lux primul lucru pe care îl ai în vedere este măiestria cu care toate acele firme de ceasuri reuşesc să transforme orice obiect de masurare a timpului într-o adevărată operă de artă.

Se spune că timpul înseamnă bani, însă firmele ce fac ceasuri de lux merg pe principiul că banii insemnă timp, deoarece orice bijuterie ce iese din mâinile lor poate costa o avere, dându-i imediat rost timpului cu o căruţă de bani. Dar cine nu si-ar dori sa aibă un asemenea accesoriu care să-i competeze perfect fiecare ţinută sau ceva ce se transformă intr-o adevărată capodoperă a timpului atunci când este purtat la încheietura mâinii?!

Este adevarat că atunci când te gândeşti că, ceasul este doar un obiect de măsurare a timpului, şi că noi traim în epoca telefoanelor inteligente, unde nu ai neapărat nevoie de un ceas de mână pentru a afla ora, ai zice ca este inutil să dai o avere pe el. Din acest motiv, pentru a te convinge că merită investiţia şi pentru cei  pasionaţi de arta ceasornicăriei, te vom purta intr-o scurtă povestire a lumii ceasurilor pentru a descoperi cele mai importante si frumoase firme creatoare.

Nu este de ignorat faptul că acest obiect are mai multe atribuţii, poate fi cu succes un cadou de excepţie, încadrat in categoria acelor bijuterii de valoare,  care sunt păstrate apoi pe tot parcursul vieţii, lasate chiar moştenire.  De accea ai nevoie să poţi face o comparaţie între cele mai importante firme de ceasuri din lume.

Ceasurile, aceste mici accesorii care uneori costă o avere sunt printre cele mai râvnite accesorii, atât de femei cât şi de bărbaţi, până la urmă cine nu şi-ar dori o bijuterie valoroasă pentru a-şi intregi ţinuta, sau pentru  a fi scos din anonimat. Rafinamentul si eleganţa dată de această bijuterie defineşte de multe ori personalitatea cuiva, poţi să-ţi dai seama de multe lucruri la o persoană după ceasul pe care îl poartă, la fel ca şi pantofii sau  parfumul.

Mai jos o să vă prezentăm o listă a celor mai cunoscute firme de ceasuri din lume:

Rolex

Rolex…. multă lume a auzit de acest brand, este des întalnit în lumea oamenilor potenţi financiar. Toată lumea îl preferă, deoarece excelează prin precizie, frumuseţe şi elegaţă.

Acest band se poate încadra cu succes în topul celor mai râvnite firme de ceasuri preferate de oamenii care chiar ar da o avere pe un model de acest tip.

Înfiinţat în anul 1905, în Londra de către Hand Wilsdorf şi Alfred Davis, produc zilnic 2000 de exemplare, ceea ce face ca această firmă să aibă o capacitate foarte mare şi o cerere pe măsură.

Două lururi pe care trebuie să le ştii despre ROLEX:

  • ROLEX este cel mai precis ceas

Încă de la început, scopul lui Hans Wilsdorf a fost întotdeauna să aducă precizia la ceas de mână. Cand a creat Rolex, el a fost convins că ceasul de mână va fi un succes.

Amintiţi-vă că primul ceas de mână comercializat a fost Cartier Santos din 1904. Principala problemă a fost că, cele mai multe ceasuri de mână în acel moment nu erau destul de precise, în special în comparație cu ceasurile de buzunar mari, și mișcările lor de cronometru. Hans Wilsdorf, de la începuturile brandului, a visat să îmbine precizia și practicitatea.

Ceea ce a fost adevărat la început rămâne astăzi motto-ul mărcii.

–          Ceasurile ROLEX sunt toate asamblate și testate manual  Una dintre cele mai greşite concepții  despre Rolex este că se folosesc de mașini pentru a construi ceasurile. Zvonul este atât de omniprezent încât chiar și cei de la BlogtoWatch au crezut că este adevărat. Acest lucru se datorează faptului că, în mod tradițional, Rolex nu a vorbit  prea mult despre acest subiect. Adevărul este că, ceasurile Rolex beneficiază de toată atenția umană pe care ti-o doreşti de la un ceas elvețian.

Harry Winston

Acest brand este cunoscut pe piaţă ceasurilor de lux din anul 1989, la Geneva numită şi capitala ceasurilor.

Harry se încadrează perfect în categoria celor ma importante firme de cesuri bărbăteşti, cunoscute ca fiind unele dintre cele mai preţioase modele, distingându-se prin rafinament şi eleganţă, îmbinând calitatea unui ceas precis elveţian cu luxul şi calitatea celor mai fine bijuterii.

Două lucruri pe care trebuie să le ştii despre firma de ceasuri Harry Winston:

      1.Harry Winston și-a deschis primul magazin în 1932. Harry Winston a fost primul bijutier care a împrumutat diamante unei actrițe pentru Premiile Academiei, în 1943,după ce a îmbrăcat cea mai bună actrită Jennifer Jones în diamante semnate de el, Winston a devenit popular printre celebritățile de la Hollywood.  1-    După moartea fondatorului companiei, Harry Winston, compania a mers la cei doi fii ai săi, Ronald și Bruce, care au intrat apoi într-o bătălie de zece ani asupra controlului companiei. În 2000, Ronald împreună cu noul partener de afaceri, Fenway Partners, au cumpărat acţiunile  companiei pentru 54,1 milioane de dolari.

Hublot

Hublot  această companie a fost înfiinţată în anul 1980, ceea ce o face să fie cea mai tânără companie de ceasuri bărbateşti, axându-se pe lux şi opulenţă în realizarea acelor mici opere de artă, reuşind foarte repede să intre pe piaţă, însă nu se poate spune că se ridică încă la standardele si performaţa celorlalte firme de origine elveţiană.

Două lucruri pe care trebuie să le ştii despre Hublot:

1 . Au facut prima curea de cauciuc

Pasiunea lui Hublot pentru materiale neobișnuite a început chiar în 1980, după 3 ani de cercetări ample, care au pregătit calea pentru primul ceas cu curea  din cauciuc din lume.

În ciuda faptului că au vândut un singur ceas la debut, la Târgul de Basel Watch din 1980, ceasul a devenit un succes comercial cu vânzări de peste 2 milioane de dolari în primul an! Ceasul a fost declarat  „ceasul european Royalty”.

Benzile de cauciuc de astăzi sunt sinonime cu aproape orice sport sau ceas de scafandru.

2. A asociat ceasurile sale cu cel mai rapid om de pe pământ. Pentru un brand de ceasuri, este perfect natural să fii asociat cu cel mai rapid om de pe planetă. Hublot și-a anunțat parteneriatul cu Usain Bolt și chiar a dedicat o întreagă colecție în numele său pentru piesa „The King Power Usain Bolt”, alergând de multe ori cu un Hublot la mână.

Tissot (vezi aici modele și prețuri)

Este o firmă de ceasuri bărbăteşti destul de cunoscută.

În anul 1853 a fost înfiinţată de către  Charles Felicien Tissot împreună cu fiul său  Charles Emile Tissot.

Intoria acestui mare nume şi creeator de ceasuri îl plasează în top, deoarece a fost primul realizator al ceasului de buzunar cu două fusuri orare.

Puţini sunt cei ce nu cunosc această firmă, deoarece au reuşit în scurt timp să se extindă şi să se facă renumiţi în întreaga lume.

Două  lucruri pe care trebuie să le ştii despre Tissot:

1 . A  inventat primul ceas de buzunar

Tissot a fost fondat în 1853 de Charles-Felicien Tissot și de fiul său Charles-Émile Tissot în orașul elvețian Le Locle, în zona Neuchâte. Tissot a prezentat primul ceas de buzunar produs în masă, precum și primul ceas de buzunar cu două fusuri orare din 1853  și primul ceas anti-magnetic în 1929-1930. Charles-Emile Tissot a plecat în Rusia în 1858 și a reușit să şi vândă ceasurile de buzunar în Imperiul Rus.

  1. Primul ceas din materiale plastice

Compania Tissot a fost și prima care a realizat ceasuri din material plastic (IDEA 2001 în 1971), piatră (granița alpină RockWatch în 1985), mama perlei (ceasul Pearl în 1987) și lemn (ceasul din lemn în 1988). Tissot a colaborat împreuna cu firma  de ceasuri Omega în 1930, iar ceasurile Tissot-Omega din acea epocă sunt căutate de colecționari. Tissot a fost membru al grupului Swatch Group din 1983, cel mai mare producător de ceasuri și distribuitor din lume.

Omega

Compania de origine elveţiană a fost fondată în anul 1848 de către Louis Bandt. Încă din anul 1917, Omega este una dintre cele mai populare mărci de ceasuri din întreaga lume, fiind plasată în rândul mărcilor de top din întreaga lume.

Se remarcă prin faptul că este primul ceas care a ajuns pe lună.

Două lucruri pe care trebuie să le ştii despre Omega:

  1. De unde vine numele companiei ?

În 1848, Louis Brandt a fondat compania care va deveni Omega în La Chaux-de-Fonds, Elveția. În 1877, fiii săi Louis-Paul și César s-au alăturat lui, iar numele companiei a fost schimbat în Louis Brandt & Fils. În 1894, compania a produs o nouă mișcare care s-a dovedit a fi un succes global, datorită preciziei sale de timp și a ușurinței reparației. Mișcarea era cunoscută ca şi calibrul Omega, iar succesul său a fost de așa natură încât, în 1903, numele companiei a fost schimbat în Louis Brandt & Frére – Omega Watch Co, și s-a născut numele de marcă, Omega.

  1. De ce este numit Maestrul Mării?

În 1957, Omega a lansat gama profesională de ceasuri Seamaster cu debutul Omega Seamaster 300. Echipa lui Jacques Cousteau a folosit modelul Seamaster 300 în timpul experimentelor „Precontinent II” din Marea Roșie din vara anului 1963 pentru a dovedi că scafandrii ar putea trăi cu gaz saturat scufundat pentru perioade lungi de timp fără efecte adverse. Unitățile militare, inclusiv Serviciul britanic de ambarcațiuni speciale, au ales  un ceas oficial Seamaster 300.

Pe măsură ce oamenii  trăiau și lucrau la adâncimi tot mai mari, Omega a început să lucreze la faimosul „Ploprof” (PLOngeur PROFESSIONEL sau „scafandru profesionist”). Seamaster 600, lansat pentru public în 1970, după patru ani de cercetare și testare. În timpul procesului de cercetare și dezvoltare, Omega a testat PloProf la 600 de metri în fabrică și la 1000 de metri de coasta Marsilia. În septembrie 1970, trei scafandri COMEX purtau PloProf timp de opt zile, lucrând în apă timp de patru ore pe zi, la o adâncime de 250 de metri. De asemenea, scafandrii lui Cousteau au folosit ceasurile de pe coasta Marsiliei în timpul unui set de experimente pentru a testa efectele asupra scafandrilor care lucrau la adâncimi de până la 500 de metri.

În prezent, numele Omega Seamaster este sinonim cu scufundările profesionale.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*