Superstiţii despre ceas

Timpul a exercitat dintotdeauna o fascinație asupra omului. În încercarea de a-l explica, oamenii i-au ”dăruit” acestuia un zeu, anumite evenimente au fost legate de anumite perioade din zi și câte și mai câte. De fapt, așa au apărut și credințele populare că anumite ore aduc noroc sau ghinion, iar fiecare oră are o anumită semnificație.

superstitii ceas 1

Picture 1 of 5

În încercarea de a ne mai destinde puțin, vă vom vorbi acum despre superstițiile legate de… timp.


Superstiţiile îşi au origini îndepărtate, în formele de credinţă primitivă, atunci când oamenii încă mai credeau în spirite bune şi rele, vrăji şi farmece sau semne prevestitoare. Nici timpul nu a rămas scutit de ele, și vom încerca să vă prezentăm, pe scurt, câteva dintre ele. Le știați sau acum aflați prima dată?

Credințele populare spun că fiecare oră fixă are un înţeles ascuns Probabil că printre cele mai cunoscute superstiţii legate de ceas se numără cea care spune că atunci când te uiti la ceas la oră fixă cineva te iubeşte. De fapt, există mai multe interpretări legatate de privitul la ceas. De exemplu, când te uiţi cu un minut înainte de ora exactă înseamnă că cineva te-a iubit, iar un minut după, că te înşală.

De asemenea, fiecare oră exactă are înţelesul său pentru persoanele superstiţioase:

1 – Cineva vrea să te cunoască mai bine

2 – Iubitul/iubita se gândeşte să te părăsească pentru că este interesat de altcineva

3 – Iubitul/iubita se gândeşte mereu la tine

4 – Vei fi iubită mereu de cel/cea de care eşti îndrăgostit

5 – O persoană dragă îţi duce dorul

6 – O persoană implicată într-o relaţie te doreşte pasional

7 – Cineva stă cu gândul la tine, dar se teme să-ţi mărturisească acest lucru

8 – Ai sentimente pentru o altă persoană decât cea cu care eşti, dar îţi este greu să admiţi

9 – Un bărbat/femeie cu ochii verzi te iubeşte în secret

10 – Iubitul/iubita vrea să se căsătorească cu tine

11 – Iubitul/iubita nu te mai iubeşte la fel de mult ca înainte

12 – Dacă te-ai certat cu persoana iubită, urmează să vă împăcaţi Dar nu numai dragostea și timpul par legate. Chiar și în ceea ce privește superstițiile despre moartea cuiva, și aici ceasul își are dolul lui bine stabilit. Astfel, când un ceas care nu mai funcţiona de mult timp începe să ticăie se spune că prevesteşte o moarte în familie. În schimb, în camera în care cineva este pe moarte trebuie oprite toate ceasurile şi acoperite toate oglinzile, pentru ca sufletul mortului să nu se ascundă, acestea fiind obiecte mistice, pentru că acest orologiu are legătură cu trecerea ireversibilă a timpului, iar oglinda este considerată în multe culturi poarta de trecere către alte tărâmuri.Ai ceva de adăugat?...

*