Pro sau contra purtării unui ceas la o ținută elegantă


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Ceasul este unul dintre cele mai îndrăgite accesorii, care se poate potrivi oricărei ținute, scoțând-o din anonimat. Ceasurile pot fi adevărate bijuterii, opere de artă, fiind un simbol al rafinamentului, eleganței și sofisticării. Însă pentru ca un ceas să ne completeze în mod armonios ținuta și să nu facă notă discordantă cu aceasta, trebuie ales cu mare grjă.

Pro sau contra purtării unui ceas la o ținută elegantă 1

Picture 1 of 5

Un ceas poate fi purtat la orice ținută, însă trebuie asortat cu grijă, în funcție de stilul acesteia. Nu putem purta un ceas sport la o ținută elegantă și invers. Există însă voci care spun că o ținută elegantă nu ar trebui niciodată accesorizată cu un ceas. Iată de ce.

Criticii purtării unui ceas la o ținută elegantă se referă mai ales la doamne. Într-un context foarte elegant, o petrecere de seară, o gală, o nuntă etc., la care doamnele de obicei poartă rochii elegante, unii specialiști consideră că un ceas, oricât de elegant ar fi, nu își are rostul. Pentru asemenea ținute, susțin ei, cel mai bine ar fi să optăm pentru accesoriile clasice, cum ar fi un plic elegant, brățări, coliere, cercei, ornamente de păr etc.

Cealaltă tabără susține însă că ceasurile pot fi considerate drept bijuterii, așadar pot fi purtate chiar și la cele mai pretențioase și exclusiviste petreceri. Există numeroase vedete de la Hollywood care și-au făcut apariția de covorul roșu, îmbrăcate foarte elegant și purtând un ceas la mână. Așadar, un lucru nu îl exclude neapărat pe celălalt. Trebuie doar să alegem ceasul potrivit, ținutei potrivite.

Vezi aici modele de ceasuri elegante.

Moda pare să accepte mai nou ceasurile mici, metalice, cu formă rectangulară, eventual cu pietre sau cristale, ca accesoriu bijuterie, deși multe doamne încă respectă vechile reguli ce exclud ceasurile din ținutele de seară. Iată la ce ținute elegante putem purta un ceas. Un ceas se potrivește cel mai bine ținutelor de inspirație masculină, spre exemplu un sacou supradimensionat, sau o rochie stil sacou, unei salopete elegante etc. Acest lucru nu înseamnă însă că nu putem purta un ceas și la o rochie. Poartă-l cu o rochie senzuală și fluidă, cu talie înaltă, în stilul drapajelor grecești. Sau cu o rochie cu motive florale, pe care o putem accesoriza cu un ceas cu cadran mai mare, de inspirație vintage. Dacă rochia noastră are linii simple, în A, atunci cel mai indicat este un ceas în același ton, eventual cu cadran dreptunghiular.

În cazul bărbaților, lucrurile sunt mai simple. Aceștia își pot face apariția la un eveniment extrem de elegant, într-un costum în ton cu acesta, iar la mână cu un ceas pe măsură. Bineînțeles, și aici există reguli de asortare, însă nimeni nu dezaprobă din start purtarea unui ceas.

Părerile sunt împărțite, cert este că totul ține de interpretarea și accesorizarea ținutei și de gustul fiecăruia. Într-adevăr, nu putem purta un ceas la rochia de nuntă, însă acest lucru nu înseamnă că pentru ținutele elegante acest accesoriu este total interzis. Dacă aveți o ținută casual-elegantă, atunci un ceas se poate potrivi de minune. De asemenea și unei rochii de gală, dacă optați pentru un ceas prețios, ce se aseamănă unei bijuterii. Iar dacă job-ul dumneavoastră impune ținute elegante, office, atunci un ceas este un accesoriu ideal care să vă pună în valoare statutul și să vă accentueze autoritatea.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*