Ghid util pentru alegerea unui ceas de mână

Atunci când te-ai decis să alegi un ceas de mână mai mult ca sigur nu cunoști către ce model să te îndrepți. Diversitatea de modele, ofertele magazinelor de profil, dar și competiția producătorilor în funcțiile și precizia ceasurilor sunt câteva lucruri care te vor pune într-o mare încurcătură. Și cum majoritatea dintre noi ne dorim un ceas care să se potrivească perfect cu nevoile noastre, dar și cu personalitatea noastră, iată mai jos câteva lucruri pe care să le ai în vedere atunci când vei lua decizia de a cumpăra acest accesoriu.

ceas-barbatesc

Picture 1 of 5

Un ceas de mână trece dincolo de utilitate, el devine o parte din cel care îl poartă, înseamnă personalitatea acestuia și de aceea este nevoie de multă atenție și mai ales de orientarea către funcții, precizie și utilitate, pentru ca mai apoi să alegeți un ceas în funcție de buget.


Cele mai bune mărci de ceasuri

Am putea spune că există o diversitate de mărci de ceasuri – de la mărci americane, franțuzești, nemțești și până la cele elvețiene – toate acestea sunt apreciate de lumea întreagă.

Atunci când vorbim despre cele mai bune mărci de ceasuri, de departe putem aminti ceasurile elvețiene, cele ce poartă emblema „Swiss”, istoricul bijutierilor elvețieni fiind cunoscut de către întreaga lume prin modelele de ceasuri desăvârșite pe care le-au creat.

Ceasuri mecanice sau electronice?

Ceasurile mecanice sunt cele mai vechi ceasuri din lume, mecanismul acestora fiind apreciat mai ales în rândul cunoscătorilor, dar și printre colecționarii acestor accesorii prețioase. Ceasurile mecanice nu diferă foarte mult ca și mecanism de funcționare față de cele create acum 100 de ani, singurele diferențe fiind la materialele din care sunt lucrate, dar și la finețea modului de lucru.

Ceasurile electronice sunt ceasuri ce sunt activate de quartz. Data și ora sunt afișate pe un ecran, iar mecanismul are la bază oscilația quartz-ului la o tensiune electrică. Aceste ceasuri sunt foarte precise, însă sunt mult mai ieftine decât ceasurile mecanice, putând fi achiziționate de oricine își dorește un astfel de accesoriu.

Ceasuri cu funcții multiple sau fără?

Atunci când iubiți sportul veți avea nevoie de cronometru, dar și de un ceas rezistent la apă. Aceste funcții sunt utile pentru cei ce iubesc să înoate sau doresc să realizeze anumite exerciții fizice sub cronometru. Ca atare, dacă sunteți o fire sportivă va trebui să alegeți un ceas cu funcții multiple, însă atunci când nu aveți astfel de obiceiuri ar fi indicat să achiziționați un ceas obișnuit.

Cureaua de piele sau de metal?

În funcție de stilul și personalitatea celui ce îl poartă ar fi indicat să alegeți o curea de piele sau de metal. Stilului sport îi este mai potrivit o curea de metal, pe când stilului elegant i-ar fi potrivită o curea de piele.Ai ceva de adăugat?...

*