Geamul ceasului de mână


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Geamul este componenta cea mai expusă a unui ceas de mână. Din acest motiv materialul din care este fabricat trebuie să ofere rezistenţă la şocuri şi zgârieturi şi, de asemenea, să asigure o vizibilitate foarte bună. Geamul ceasului are un rol important şi atunci când este vorba despre aspectul general, mărcile de ceasuri  acordând o atenţie specială găsirii celor mai bune variante în alegerea formei şi grosimi potrivite pentru a scoate în evidenţă design-ul fiecărui model.

Geamul ceasului de mana

Tipurile de sticlă din care este fabricat geamul ceasului, sticla ceasului cum i se mai spune, pot fi clasificate în funcţie de proprietăţile pe care le conferă ceasului.

Astfel un geam de ceas poate fi realizat din safir sintetic, obţinut din oxid de aluminiu prelucrat la temperaturi foarte mari. Ca şi compoziţie chimică, safirul sintetic este identic cu cel natural, fiind însă transparent prin lipsa agenţilor coloranţi. Din punct de vedere al durităţii, safisul sintetic se situează la nivelul 9 pe scara Mosh, o duritate foarte mare, fapt ce implică un lung proces de şlefuire dar şi un produs finit de foarte bună calitate. Ceasurile realizate cu geam din safir sintetic sunt foarte rezistente şi, evident, mult mai scumpe decât cele cu geam din alt tip de material. Ceasurile de marcă deţin, de regulă, geamul realizat din safir sintetic.

 

Un alt material din care se realizează geamul unui ceas este cristalul mineral. Este cel mai frecvent utilizat, chiar dacă prezintă o rezistenţă mult mai mică decât a safirului sintetic. Cristalul mineral poate fi tratat cu un strat anti-reflex, atât pe interior cât şi pe exterior, asigurându-se astfel o citire mult mai uşoară a ceasului. Pentru a i se spori rezistenţa în faţa şocurilor, cristalul mineral se foloseşte cu o grosime mai mare şi i se dă o formă curbată.

Plasticul – plexiglass-ul este şi acesta un material folosit în industria ceasurilor, însă rezistenţa în faţa şocurilor şi zgârieturilor este foarte mică. De regulă se foloseşte la ceasuri mai ieftine şi au un mare risc de zgâriere şi spargere. Este tipul de material folosit la ceasurile din plastic, ceasurile pentru copii sau alte tipuri de ceasuri lansate în  serie.

Pentru ca rezistenţa geamului unui ceas să fie amplificată se recurge la forma curbată a acestuia. Este varianta cea mai bună în cazul respingerii unui şoc. Însă design-ul unui ceas dictează şi acest aspect. Dacă modelul implică o altă formă, atunci geamul va fi plat. Tot acesta este şi criteriul după care se şlefuieşte forma. Sunt geamuri  rotunde, pătrate, ovale, semilune, şi orice altă formă cât mai îndrăzneţă şi originală.

 

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*