Cele mai cunoscute mărci de ceasuri și istoria lor


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Ceasurile au devenit accesoriile care pun în evidență o ținută, majoritatea persoanelor optând din ce în ce mai mult pentru mărci cunoscute sau cu o istorie impresionantă. Iată care sunt cele mai cunoscut 5 mărci de ceasuri și care este istoria lor!

  1. Patek Philippe

Dacă ești un colecționar înrăit, atunci cu siguranță ai auzit de marca de ceasuri Patek Philippe. Compania a fost fondată acum mai bine de 100 de ani, în 1839, de către Antoni Patek și Franciszek Czapek, însă, abia în 1851, atunci când parteneriatul dintre cei doi s-a dizolvat iar Adrien Philippe s-a alăturat lui Antoni Patek, a luat ființă marca Patek Philippe. Patek Philippe a creat de-a lungul timpul cele mai exclusiviste ceasuri din lume pentru personalități importante cum ar fi regi, regine, sultani sau oameni politici și deține primele 20 de locuri în topul celor mai scumpe ceasuri vândute vreodată.

  1. Rolex

Rolex se află pe buzele tuturor datorită creațiilor spectaculoase pe care le scoate pe piața ceasurilor. Compania a fost fondată în 1905, la Londra, de către Hand Wilsdorf și Alfred Davis și de atunci a avut ca scop principal transformarea mărcii într-un adevărat simbol suprem al luxului. Rolex produce în prezent peste 2.000 de ceasuri în fiecare zi, în Geneva, și în ultimii ani a ieșit în evidență prin sponsorizarea celor mai importante turnee de tenis.

  1. Blancpain

Una dintre cele mai vechi mărci de ceasuri este Blancpain, înființată în anul 1735 de către Jehan-Jaques Blancpain. Încă de la început, compania s-a concentrat pe producția unui număr limitat de ceasuri mecanice pe an, dar de cea mai bună calitate. Fiecare ceas era asamblat și finisat manual de un singur orologier. În prezent, Blancpain activează sub umbrela gigantului elvețian Swatch și face ce știe mai bine: ceasuri mecanice de lux.

  1. Fossil

Sunt destul de puține mărci americane de ceasuri care au reușit să se diferențieze pe piață și să urce în topul preferințelor. Este și cazul mărcii Fossil, înființată de cei doi frați, Tom și Kosta Kartsotis în 1984, fiind o marcă destul de tânără și în creștere. Dacă celelalte mărci de ceasuri puneau accent pe ideea de lux, Fossil se concentrează pe promovarea ceasului ca o bijuterie aflată mereu în trendurile anului, care nu trebuie să lipsească de la mâna noastră.

  1. Omega

Ce purtau soldații americani și britanici în timpul războaielor? Ce nu le-a lipsit primilor oameni care au pășit pe lună? Răspunsul este simplu: ceasul Omega. Chiar dacă nu este atât de popular ca Rolex sau Fossil, ceasurile Omega s-au aflat la timpul potrivit, în momentele cheie cum sunt cele de mai sus, care le-au adus popularitate. Compania a fost fondată în anul 1848 de către Louis Brandt și continuă să fie un deschizător de drumuri în domeniul ceasurilor (spre exemplu, au fost primii care au adus pe piață primul ceas antimagnetic din istorie).

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*