Cele mai bune ceasuri mecanice – Variante pentru 2018


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Este cunoscut faptul că, ceasul de mâna a fost unul dintre cele mai comune și celebre obiecte ale seconului XX, importanța lui crescând vizibil transformându-se de la un obiect pentru măsurarea timpului la o bijuterie destul de valoroasă.

 

Încă din anii 1970-1980 modele noi cu cuartz începuseră să ofere o precizie mai bună, asta fiind susținută și de un preț scăzut, facând ca piața ceasurilor să scadă.

Având în vedere rapiditatea cu care tehnologia a luat cu asalt populația, vremurile ceasurilor păreau să apună, deoarece este mult mai ușor să deschizi telefonul și să verifici ceasul decât să investeși într-un accesoriu de mâna, asta fiind însă, doar o scurtă perioada, deoarece în   2018 ceasurile mecanice de mâna sunt o excelentă alegere pentru a face un cadou sau un accesoriu care-ți poate întregi imaginea.

Ce este un ceas mecanic?

Să porți la mâna un ceas mecanic este similar cu simţurile pasionatului de mașini de epoca. Acest gest  vorbește despre o lume liniștită, o pasiune pentru mecanică, o fascinație pentru o formă de artă.

Primul ceas mecanic a fost făcut în secolul XVI. Metalurgia era foarte costisitoare, ceea ce a făcut evoluția lui să fie foarte lentă.

Secolul XIX a adus pe piață primele modele comerciale fiind cunoscute sub numele de ceasuri de buzunar.

Ceasurile mecanice sunt  unele dintre cele mai simple accesorii pentru bărbați, îți pot completa cu succes o tinută, fie ea eleganta sau nu.

Ceasul mecanic este format din roți dințate, pinioane, arcuri, pârghii, șuruburi, clame și alte elemente de acest fel,  elemente mecanice care se învârt, oscilează, balansează, astfel încât indicatoarele să ne arate ora exactă.

Pe parcursul anilor, toți producătorii au increcat să îmbunătățească modelul, păstrând principiul de baza.

Că să poată funcționa, ceasul mecanic are o cheiță cu  rolul de a arma arcul care pune în mișcare tot ansamblul la intervalele reugulate.

Ceasurile mecanice clasice au o coroană în exteriorul carcasei, cu ajutorul căreia întreg sistemul se pune în mișcare transferând energie de rotație către arcul principal.

Regulatorul asigură o eliberare uniformă a energiei, de aici oferind o mai mare precizie în măsurarea timpului.

Pentru ca ceasul să nu se oprească trebuie să i se facă remontarea manula o dată la două zile.  În comparație cu ceasurile automatice acestea au o greutate oscilară care se mișcă singură, acționând forțele de inerție și greutate, asta făcând că mecanismul să fie alimentat automat.

Unele mecanisme pot fucţiona chiar și 10 zile, dar atât timp cât ceasul mecanic este purtat la mâna, posesorul nu trebuie să efectueze încărcare manuală, nici dacă ceasul este lăsat în stare de repaos, indiferent de situație acesta o să se oprească.

Avantajele unui ceas mecanic:

Rezistă mult timp

Nu are nevoie de baterie

Are o valoare intrinsecă superioară

Poate fi reparat, curățat și reglat de specialișți

Dezavantajele unui ceas mecanic:

Prețul este mai ridicat

Sensibil la șocuri, temperaturi extreme și câmpuri magnetice

Are o precizie mai mică decât un ceas cu cuarț

Necesită reglaje și curățare la intervale regulate de timp

Ca potențial cumpărător trebuie să ții cont de faptul că, ceasul mecanic este unul mai scump, însă mai rezistent în timp.

Elementele extrem de importante ale unui ceas mecanic.

Carcasa unui ceas mecanic

Principalul motiv pentru care prețul unui ceas este ridicat  este carcasa, aceasta este realizata  din metal fiind mai rigida  decât cea din plastic, modele de lux folosind pietre și metale prețioase în alcătuirea ei.

Modele des folosite sunt realizate din oțel sau titan, cele de lux au carcasa în totalitate din aur sau platină.

Geamul cadranului

Prețul final al ceasului este dat și de geamul cadranului. Geamul este din plexiglas, ușor de zgâriat dar foarte greu de spart.

Un ceas care rezistă la zgârieturi este cel care are un geam din sticlă minerală, fiind mai rezistantă decât plexiglasul, dar mai ușor de spart.

Pentru a nu avea nicio zgârietură, geamul din safir sintetic este cea mai bună alegere.

Cureaua ceasului mecanic

Cureau ceasului nu trebuie să fie unul dintre cele mai importante criterii după care îți alegi un ceas,deoare indiferent de situație cureaua se poate schimbă foarte ușor.

 Cele mai bune ceasuri mecanice 2018

1 .Detomaso Savona Black Steel

Ceasul Detomaso Savona Black Steel  este unul dintre cele mai rezistente ceasuri metalice, fiind realizat dintr-un oțel inoxidabil, cu afișaj analogic, cadranul având o formă rotundă de culoare albă, cu cifre mari pentru a fi ușor de citit.

Este rezistent la apă,  cu un geam din cristal mineral rezistent la șocuri și zgârieturi.

Finisajul este unul lucios, cu o brățară de 20 de centimetri care se îmbină perfect în designe-ul general al ceasului.

Acest ceas se potrivește perfect cu ținutele ofice sau elegante, combinându-se perfect cu un costum. Mâna purtătoare va fi completată perfect.

2. MONTBLANC SUMMIT

Ceasul MONTBLANC SUMMIT este un model de lux care poate costa foarte mult, dar și calitatea lui este pe măsură.

Pentru a oferi sentimentul unui ceas mecanic care se pliază perfect pe încheietura mâinii, modelul MONTBLANC SUMMIT este acoperit cu un geam din safir ușor curbat, fiind o premieră mondială în lumea ceasurilor.

Este perfect pentru bărbatul sigur pe el dornic de aventură cu o viziune ridicată asupra lumii, care are țeluri înalte.

3.Seiko Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver

Această ”bijuterie” este unul dintre cele mai bune ceasuri rezistente la apă. Acesta vine cu un aspect de notă 10 la fel că și mecanismul acestuia.

Este confecționat ditr-o carcasă de titan de 47 mm, rezistent la zgârieturi, fiind un obiect destul de profesional.

Interiorul ceasului este o adevărată artă, o bijuterie care are o putere de 55 de ore și cilindri care fucționează cu 10 bătăi pe secundă ceea ce-i conferă o incredibilă precizie.

Există două versiuni SBGH257 -albastru fiind ediție limitată doar 500 de bucăți, și SBGH255 cu numere verzi, acesta fiind în mai multe exemplare.

Se potrivește de minune cu nevoile unui bărbat care nu își dorește doar un ceas, ci un obiect de valoare pe care să-l folosească mândru și care să îi completeze cu succes fiecare ținută.

4.Aerowatch Renaissance A50931

Aerowatch este considert producătorul de cele mai frumoase ceasuri bărbătești din lume. Medelul prezentat, Renaissance A50931, este un ceas mecanic de lux.

Confecţionat din oțel inoxidabil cu o carcasă de culoare neagră, are un aspect masculin și foarte frumos.

Displayul este analogic, original, mecanismul fiind la vedere datorită structurii scheletice a afișajului.

Carcasa are o dimensiune de 45 de mm în diametru, brățară este realizată din piele neagră cu lățimea de 22 mm.

Finisaj mat care ține perfect cureaua neagră ușor lucioasă din piele de bună calitate.

Acesta este un ceas potrivit pentru persoanele care vor să facă o investiție într-un lucru de calitate prețul fiind destul de ridicat.

5.Omega Speedmaster Moonwatch Professional

 Lansat în 1957, Speedmaster este sinonim cu distanța spațială și aventură. Ca și cele mai mari produse ”icon” , designul s-a schimbat puțin în ultimul deceniu, ceea ce înseamnă că astăzi, Moonwatch este recunoscut în întreaga lume. Dispune de un cadran negru distinct, acoperit de un cristal, un subaliment mic secundar, racorderea de 30 de minute și de 12 ore.

În centrul acestui cronograf este calibrul mecanic al lui Omega din 1861. Deși această mișcare a limbilor a fost modernizată de mai multe ori de-a lungul anilor, rămâne în esență aceeași cu cea care a alimentat ceasurile care au însoțit astronauții NASA în calaoriile pe luna.

6.TISSOT T-COMPLICATION SQUELETTE MECHANICAL

Modeliul  TISSOT T-COMPLICATION SQUELETTE MECHANICAL este un ceas rezistent la apă, pentru înnot de suprafață, nu și pentru scufandari. Lungimea rezervei de mișcare variază, de obicei de la 24 până la 48 ore.

Sticla ceasului este de safir, ceea ce  îl face să-și merite banii, deoarece cristalul  de safir este cel mai tare cristal utilizat în confecţionarea ceasurilor. În scara de duritate, mineralul ar fi al doilea după diamant, poate fi zgâriat practic numai cu diamant . Singurul său dezavantaj este fragilitatea.

Pielea este unul dintre cele mai populare materiale folosite la fabricarea curelelor de precizie Este un model de ceas extrem de elegant care îţi va îmbrăca perfect încheietura mâinii.

Materialul carcasei este oțel inoxidabil, foarte rezistent, care practic nu poate fi distrus. Este tare ( nu se onduleză și nici nu este fragil), are culoarea stabilă, este antialergic ( nu reacționează cu fluidele corpului , prin urmare nici o componentă metalică nu se elibereze pe piele și corp ), are suprafața anticorozivă (suprafață este rezistentă la oxidare și coroziune). De asemenea, este rezistent la apă dulce și apă sărată.

Lucruri pe care nu le stiai despre ceasurile mecanice

Astăzi, doar câțiva bărbați poartă ceasuri de buzunar mecanice, dar aproape toți bărbații influenți poartă ceasuri de lux la încheietură.

Primul ceas de mana care urma sa fie produs cu o funcţie de alarmă a fost creat în 1900.

Ceasurile de mână pentru barbaţi au devenit cu adevarat populare în primul război mondial.

Al doilea război mondial a ajutat la distrugerea ceasului de buzunar.

Ceasul de buzunar a fost incredibil de popular pe parcursul anilor 1800 până în anii 1930 și a fost ucis într-adevăr numai în timpul celui de-al doilea război mondial, unde bărbații militari au interzis să se folosească altceva decât un ceas de mână pentru a ţine arma cu ambele mâini fără să mai fie nevoie să se folosească de ele pentru a scoate ceasul din buzunar.

Un tâmplar englez (John Lambert), numit John Harrison, a inventat cronometrul maritim, un dispozitiv portabil care permitea tuturor marinarilor și căpitanilor, capacitatea de a naviga mai mult, fără efort în oceane prin auto-calculația longitudinală. Este văzută ca una dintre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii și a dus la explorarea globului.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*