Ceasurile din ceramică, simbolul eleganței

Ați auzit de ceasuri din plastic, din metale prețioase, ba chiar și din hârtie, dar ce ne puteți spune despre ceasurile din ceramică? Știți ceva despre ele? Dacă nu, vă vom spune noi, pe scurt ce-i drept, despre modul în care poate fi folosit acest material la fabricarea ceasurilor, ce avantaje are, iar dumneavoastră rămâne să decideți dacă vi se potrivește sau nu.

ceas ceramica 1

Picture 1 of 5

Ceramica nu pare un material prea rezistent, dar cu ajutorul noilor tehnologii acesta suferă o transformare importantă și devine un compus foarte durabil și rezistent la zgârieturi.


Potrivit specialiștilor, printre avantajele acestui tip de material se numără faptul că este fin și ușor, nefiind prea grea pentru încheietură. De asemenea, este ușor de modelat în diferite forme și stiluri și nu este afectată de temperaturi extreme, protejând mecanismul ceasului de îngheț sau căldură excesivă. Spre deosebire de alte materiale folosite la fabricarea ceasurilor, ceramica nu intră în reacție cu compuși acizi sau alcalini, nu ruginește, nu produce disconfort la transpirația posesorului respectivului ceas. Chiar dacă nu credeți, în materie de rezistență ceramica este depășită doar de diamant. Preferată de către fabricanții de ceasuri de lux, ceramica este la fel de ieftină ca și celelalte materiale utilizate la fabricarea ceasurilor.

Este normal să spuneți că nu ați auzit de ceasuri din ceramică. Primul ceas de acest tip a fost lansat de Chanel în anul 2000. Avantajele acesteia au fost repede recunoscute de creatorii de ceasuri, ceea ce a făcut ca în scurt timp ca toate brandurile au în colecție câte un ceas din ceramică.

Deși poate fi folosită la fabricarea atât de ceasuri bărbătești cât și la ceasuri de damă, cele mai populare ceasuri din ceramică sunt cele de damă de culoare albă. Acestea dau dovada unui stil elegant, fiind pe placul femeilor. Știm că albul este o culoare mai puțin potrivită pentru ceasurile bărbătești, fiind utilizată doar în lumea modei. Pe de altă parte, pentru o femeie albul este o culoare care simbolizează puritatea și delicatețea și care se potrivește cu foarte multe ținute și în diferite ocazii. Acesta este unul dintre motivele pentru multe dintre vedete au ales să-și accesorizeze ținutele de pe covorul roșu cu ceasuri din ceramică.

De multe ori, în crearea acestor ceasuri, ceramica este folosită în combinație cu cristalele sau alte pietre prețioase pentru crearea de ceasuri fashion sau de lux. Indiferent însă în ce combinație este folosită, ceramica vine să-i aducă posesorului un stil aparte și de aceea este din ce în ce mai căutată. Așadar de ce să mai ezitați, când puteți alege chiar acum un ceas din ceramică?

 Ai ceva de adăugat?...

*