Ce înseamnă un ceas din aur


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Ceasul de mână reprezintă o piesă pe care o putem încadra cu succes în familia bijuteriilor, atât în sensul de valoare conferită de marca ceasului şi calitatea mecanismului, dar şi în sensul propriu, atunci când ceasul este fabricat din metale preţioase şi, mai mult, placat  cu pietre preţioase.

Un ceas din aur înseamna ale cărui componente sunt fabricate  din aur. Aici se încadrează indecşii orari şi indicatoarele-acele aflate pe cadranul ceasului. Tot din aur masiv poate fi fabricată şi carcasa ceasului, lăcaşul  în care este situat mecanismul. Capacul, cel care acoperă partea din interior a mecanismului de asemenea, poate fi din aur masiv. Brăţara ceasului este partea privilegiată a ceasului, fiind practic elementul prin care bijutierii conferă frumuseţe şi eleganţă ceasului. Sunt brăţări de ceas realizate din aur ce se pot încadra în familia bijuteriilor, cu mare succes, prin formă, model, originalitate şi valoare. Aceasta este şi partea componentă a ceasului unde este folosită cea mai mare cantitate de aur, raportată la dimensiunea şi greutatea totală a piesei respective.

În cazul ceasurilor ce au ca sistem de prindere o curea din piele, există modele care au catarama curelei fabricată din aur.

Tot din aur pot fi realizate remontoarul şi butoanele situate de regulă în partea dreaptă a carcasei.

Acestea sunt componentele unui ceas realizat total din aur. Însă există modele la a căror fabricare s-a folosit aurul numai pentru crearea unora dintre părţile componente, nu pentru toate. Sunt ceasuri care au doar cadranul, carcasa, indecşii şi indicatoarele din aur.

Vezi aici cele mai luxoase modele de ceasuri.

Aurul folosit pentru fabricarea ceasurilor poate fi de trei feluri. Aurul de 10 karate, a cărui concentraţie de aur pur este de 24%, aurul de 14 karate cu o concentraţie de 58% aur pur şi cel de 18 karate, cu cea mai mare concentraţie, 75% aur pur.

Valoarea ceasului este dată atât de calitatea şi cantitatea aurului din care este fabricat, cât şi de caracteristicile mecanismului. Pe lângă acestea, un ceas al unei mărci consacrate, fabricat din aur,  evident că va fi cotat la un preţ foarte mare.

Pe lângă valoarea materială a ceasului, trebuie luat în consideraţie faptul că un ceas fabricat din aur  conferă celui sau celei care îl poartă un plus de leganţă şi fineţe, se poate asorta aproape tuturor ţinutelor, exceptându-le pe cele sportive şi are un timp de funcţionare foarte mare, atâta timp cât este verificat  periodic şi întreţinut corespunzător.

Un ceas din aur va fi întotdeauna vedeta oricărei ţinute.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*