Ce ar trebui să știți despre extensiile de unghii acrilice?


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Extensiile acrilice reprezintă una dintre cele mai vechi și, totodată, cele mai populare tipuri de extensii de unghii. Pentru că este o metodă destul de veche în lumea cosmetologiei moderne, în continuare foarte multe femei optează pentru extensii acrilice în detrimentul unghiilor cu gel. De asemenea, unghiile acrilice sunt și foarte durabile, motiv pentru care se bucură în continuare de populare în ciuda  faptului că apar noi și noi tratamente și opțiuni de manichiură și de pedichiură.

Ce ar trebui să știți despre extensiile de unghii acriliceCe presupune procedura extensiilor de unghii acrilice?

În general, această procedură este destul de simplă. Unghiile și cuticulele vor fi curățate, șlefuite și pilite de către un tehnician de unghii. Extensia acrilică va fi apoi plasată deasupra fiecărei unghii folosind o substanță asemănătoare unui lipici făcută dintr-un amestec de lichid și pulbere. Tehnicianul va aștepta ca extensia să se întărească înainte de a șlefui fiecare unghie pentru a-i oferi un finisaj curat și uniform. Urmează apoi să vă decideți asupra formei și a culorilor.

Este bine de știut  faptul că extensiile de unghii acrilice vor dura în funcție de o listă de factori, în special stilul de viață. Dacă aveți un stil de viață predominat de activități fizice, așteptați-vă ca unghiile acrilice să se rupă mai ușor decât atunci când lucrați la birou. De asemenea, depinde și de măsurile de precauție pe care le adoptați și de atenția suplimentară pe care o acordați manichiurii. Dacă se întâmplă să vă deteriorați o unghie, tehnicianul de unghii o poate repara.

Ce avantaje prezintă extensiile de unghii acrilice?

Ca și în cazul altor opțiuni de manichiură, și în ceea ce privește extensiile de unghii acrilice există argumente pro și contra. În general, unghiile acrilice pot dura mult timp, dar asta depinde și de natura muncii pe care o efectuați zi de zi și de toate activitățile fizice. Depinde și de faptul dacă sunteți sau nu o persoană  mai neîndemnatică. Când vine vorba de orice tip de manichiură, cel mai mult contează dacă unghia naturală va avea de suferit. În ceea ce privește extensiile de unghii acrilice, foarte mult contează cum anume îndepărtați extensia. Asta determină dacă unghia naturală își va păstra sănătatea sau va avea de suferit.

Dacă a sosit timpul să vă îndepărtați extensiile de unghii acrilice, cel mai indicat este să optați la profesionalismul tehnicianului de unghii care va avea grijă să îndepărteze extensiile fără să vă deterioreze unghia naturală. În prezent, există foarte multe substanțe și metode prin care se poate îndepărta extensiile acrilice fără să deteriorați patul unghiei naturale.

Cum puteți avea grijă de extensiile de unghii acrilice?

Dacă sunteți adepte ale bronzului artificial, încercați să aplicați produsul pentru bronzare înainte de programarea la manichiură. Deși procedura de aplicare a extensiilor acrilice este destul de simplă, tot necesită să petreceți ceva timp la salon și, cu siguranță, nu doriți să deteriorați rezultatele superbe obținute cu pete de loțiune autobronzantă. Ceea ce mai puteți face este să evitați produsele pe bază de ulei. Cremele hidratante, loțiunile autobronzante și creme de corp care conțin uleiuri minerale sau lanolină adesea deteriorează extensiile de unghii. Dacă obișnuiți să folosiți astfel de produse, extensiile vor avea o performanță destul de slabă și nici nu vor rezista prea mult. Pe de altă parte, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați cu totul la hidratare. Dimpotrivă, este indicat să investiți într-un ulei hrănitor pentru cuticule, bogat în acizi grași care, aplicat zilnic, previne uscarea și fragilitatea unghiilor.

În general, un set bun de unghii acrilice sau cu gel ar trebui să reziste în jur de 3-4 săptămâni, după care va fi necesar să vă întoarceți la salon pentru a obține o nouă manichiură cu un aspect mult mai proaspăt.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*