5 sfaturi pentru cumpărarea unui nou ceas

Să presupunem că ți-ai setat deja mintea pe un anumit brand și pe un anumit model și ești gata să-l cumperi. Păstrează următoarele cinci sfaturi în mintea ta, atunci când ești pe cale să cumperi un ceas valoros.

5 sfaturi pentru cumpararea unui nou ceas


  1. Întreabă de service-ul disponibil. Ca o mașină, un ceas are nevoie de întreținere. Sau – ca o mașină – un ceas se poate rupe. Ceasurile mecanice sunt (parțial), realizate și asamblate de mâini omenești, așa că lucrurile ar putea fi ușor eronate în acest proces. De asemenea, un ceas mecanic este mai sensibil la căzături sau lovituri decât unul cu cuarț. Deci, la un moment dat, va trebui să-l   Întreabă dealerul dacă dispune de un centru de service sau dacă ceasul va trebui trimis producătorului. De asemenea, întreabă cât va dura revizia sau reparația. Unele branduri vor păstra ceasul luni de zile și nu este vorba neapărat de ceasurile cu probleme grave. Nu în ultimul rând, întreabă despre costul de reparații capitale. Unii dintre producătorii de ceasuri sunt destul de transparenți și pun lista cu prețuri pe site-urile lor.
  2. Negociază. Dealerii autorizați din magazinele convenționale utilizează strict prețurile oficiale de preț. Cu toate acestea, ar trebui să existe întotdeauna loc pentru a negocia prețul. Asigură-te că sunt informații cu privire la prețul mediu al unui ceas înainte de a intra în magazin și de a începe să negociezi.
  3. Costurile adiționale. Am acoperit deja costurile de service sau de reparații. Cu toate acestea, dacă ai cumpărat un ceas cu o curea din piele, va trebui, probabil, să o înlocuiești mai devreme decât intervalele de service periodice. Așadar, întreabă și cât costă un astfel de procedeu. Prețurile variază de la câteva (zeci de) de lei la sute de dolari pentru o curea din piele, în funcție de materialele utilizate. De asemenea, să fii conștient de faptul că ceasurile au tendința de a deveni mai scumpe în fiecare an. La fel și prețurile pentru accesorii cum ar fi curelele și clemele.
  4. Încheagă o relație bună cu dealer-ul. Deci, ai cumpărat un ceas nou, de la un comerciant care ți-a dat o reducere și te-ai simțit confortabil în magazinul său și ai fost încântat de toate beneficiile oferite. Prețuiește acest comerciant de acum încolo. El (sau ea) va face același lucru cu tine.
  5. Informează-te. Înainte de a cumpăra un ceas, indiferent de marcă, adună toate informațiile legate de mecanism, rezistență și design. Asigură-te că dai banii pe un obiect pe care-ți face plăcere să-l porți.

Sursă foto: Oscar HuntAi ceva de adăugat?...

*