Ceasurile vintage – alege un ceas cu poveste!


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Ceasurile vintage vor fi întotdeauna în tendințe și vor reprezinta o alegere perfectă pentru persoanele pretențioase, dar cu gusturi rafinate. Specialiștii susțin că ceasurile vintage sunt cele care datează din perioada 1920-1970 și au o valoare inestimabilă. De fapt, ceasurile vintage au în primul rând o valoare emoțională mare pentru că odată cu achiziționarea unui astfel de ceas, vei intra în posesia unei povești unice. Indiferent dacă îți vei cumpăra un ceas vintage care a aparținut unui mare actor sau a unui om de rând, te vei simți privilegiat pentru că poți să duci povestea mai departe.

Ceasurile vintage – alege un ceas cu poveste_1

Picture 1 of 7

În zilele noastre, ceasul a devenit un accesoriu pe care îl purtăm zi de zi, la locul de muncă sau la diverse evenimente, având scopul de a ne completa sau de a ne scoate în evidență o anumită ținută. Însă, prin anii 1920-1930, ceasul era un obiect extrem de valoros, ce putea fi purtat doar de anumite persoane, fiind un adevărat simbol al statutului social. Dacă de-a lungul anilor, această modă a obiectelor și accesoriilor vintage nu a prins foarte mult contur, în ultimii 10-20 de ani, oamenii au devenit să fie din ce în ce mai pasionați de obiectele vechi, care transmit un mesaj și care ne aduc aminte de o anumită perioadă. De vină pentru acest lucru este și globalizarea care ne-a pus la dispoziție o gamă largă de ceasuri, de la diferiți producători. În afară de ceasurile de colecție, care sunt scoase în ediție limitată și pe care și le pot permite doar adevărații colecționari, restul ceasurilor sunt ușor banale, nu ne mai atrag atenția ca altă dată și nici nu ne mai face să ne simțim speciali.

Ceasurile vintage vin tocmai în întâmpinarea nevoilor noastre de a fi unici și de a transmite un mesaj prin intermediul lucrurilor pe care le purtăm. În momentul în care iei în mână un ceas vintage, parcă întreaga poveste a lui se perindă prin fața ta. Însă, în momentul în care îl pui la mână, începi să iei parte la poveste și ajuți la scrierea ei mai departe.

Dacă ai de ales între un ceas obișnuit și unul vintage, alege-l întotdeauna pe cel din urmă. Chiar dacă are un preț mai mare. Peste ani, valoarea ceasului va crește și vei putea lăsa moștenire copiilor sau nepoților tăi o piesă de artă rară, cu o valoare inestimabilă. În prezent, piața ceasurilor vintage trece printr-un boom economic, fiind organizate tot mai des licitații de obiecte rare și extrem de prețioase. În cadrul acestor licitații, un ceas vintage poate fi vândut chiar și cu 4-5 milioane de dolari, așa că poate ar fi bine să dai o șansă acestor ceasuri pentru că nu se știe ce se va întâmpla pe viitor.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.One Response to “Ceasurile vintage – alege un ceas cu poveste!”

Read below or add a comment...

  1. Mariana says:

    Foarte misto ceasuri, imi plac foarte mult.

Ai ceva de adăugat?...

*