Alegerea ceasului de damă


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Eleganţa şi rafinamentul feminin pot fi scoase în evidenţă într-un mod special dacă ţinutei unei doamne i se adaugă un ceas de calitate.

Ceas de dama

Picture 1 of 6

Simple sau sofisticate, ceasurile au reprezentat întotdeauna o atracţie deosebită pentru doamne. Folosindu-se de simţul estetic, dorindu-şi să încadreze ţinutei un accesoriu special, vor şti întotdeauna cum să asorteze bijuteriile, ţinuta şi momentul cu ceasul potrivit.

O ţinută elegantă va impune de asemenea, un ceas elegant. Dacă ţinuta va fi accesorizată cu bijuterii din aur galben, atunci şi ceasul va fi auriu, sau chiar din aur. Bijuteriile din argint sau alt metal comun argintiu vor cadra cu un ceas cu brăţară argintie. Dimensiunea ceasului va fi invers proporţională cu cea a bijuteriilor. Dacă bijuteriile sunt mari şi impunătoare, atunci ceasul va fi de dimensiuni mici, delicat. Un ceas cu un design mai mare se va potrivi mult mai bine cu un set de bijuterii delicate.

Piaţa de ceasuri de damă oferă piese deosebite, adevărate bijuterii din aur, platină sau argint, cu monturi de pietre preţioase, în serie limitată, însă chiar şi aşa, unei ţinute de seară nu i se potriveşte un ceas. De eleganţa şi valoarea acestor ceasuri se pot bucura ţinutele speciale, dar nu pentru evenimente ce se desfăşoară într-un cadru ce impune anumite norme de stil şi eleganţă.

Ceasurile casual se potrivesc ţinutelor de zi. Un ceas cu cadran rotund se va purta cu o rochie diafană sau cu un costum delicat, sporind farmecul feminin. Un cadran dreprunghiular sau pătrat va cadra mult mai bine cu o ţinută cu tentă masculină, cu un pantalon drept sau cu o pereche de jeanşi. Ca şi nuanţă, cureaua ceasului îşi va găsi reflecţia într-un alt obiect vestimentar, realizând jocuri de culori şi tonuri cu o eşarfă, o centură sau cu o pereche de pantofi. Asortarea poşetă, pantofi, centură, ceas ar fi puţin exagerată dar nu neplăcută.

Evident că unei ţinute sport i se va potrivi un ceas sport, cu o curea din plastic sau silicon asortată ca nuanţă cu pantofii sport sau manşeta de la pantaloni. Pare puţin complicat, dar această sincronizare de culori dă un farmec special chiar şi unei ţinute sport.

În cazul ceasurilor sport şi casual ar fi indicatat a se ţine cont de câteva reguli. Cadranul ceasului nu ar trebui să fie mai mare decât lăţimea încheieturii mâinii, iar cureaua nu trebuie strânsă foarte tare, dar nici lăsată să cadă neglijent în jos, creând un joc deranjant. Pentru a proteja ceasul, o persoană dreptace va purta ceasul pe mâna stângă, iar o persoană stângace îl va purta pe mâna dreaptă.

Fiecare îşi va alege ceasurile în funcţie de ceea ce preferă. Ţinând cont de cîteva reguli legate de  sincronizarea acestora cu ţinutele, va reuşi să încadreze acest preţios accesoriu oricărei tendinţe. La serviciu, la cumpărături, în parc sau într-o drumeţie ceasul, pe lângă importanta sa funcţie de a ghida temporar, va reprezenta un punct forte al ţinutei unei doamne.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*