Cum să porți un ceas cu stil


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Opțiunile pentru un ceas de mână sunt practic infinite. Singurii factori limitativi sunt bugetul și gustul.

e5

Picture 5 of 5

Acesta este un proces copleșitor pentru un om care nu știe nimic despre ceasuri. Unele opțiuni vor avea de a face cu stilul și altele cu funcția, dar, pe scurt, sunt cele mai mari decizii pe care va trebui să le iei atunci când selectați un ceas de mână.

Un ceas sau mai multe ceasuri?

Dacă intenționați să cumpărați un ceas și să îl purtați în toate circumstanțele, acesta trebuie să fie foarte neutru din punct de vedere stilistic – capabil să se potrivească cu orice culoare și cu orice stil de îmbrăcăminte. Dacă sunteți dispus să dețineți două sau trei ceasuri, opțiunile se deschid. Unul poate fi elegant și subevaluat pentru o formalitate maximă; un altul larg și strălucitor pentru o piesă de conversație. Un ceas negru din piele nu se potrivește cu pantofi din piele brună și invers.

Brățările metalice au avantajul neutralității.

Brățările metalice ar trebui să se potrivească întotdeauna, însă bărbații poartă de obicei bijuterii mici . În afară de cataramele și manșeta centurilor, ambele fiind ușor interschimbabile, bărbații nu au de obicei multe metale de care să se îngrijoreze. Acest lucru face o brățară de ceas metalică o opțiune simplă. Pielea, pe de altă parte, trebuie să se potrivească cu celelalte tipuri de piele (de obicei, pantofi și curea), dar poate arăta mai simplu și mai puțin ostentativ decât metalul.

Formatul și stilul cadranului.

Cadranul ceasului este fața rotundă, vizibilă pe care se mișcă limbile ceasului. Carcasa este metalul care închide atât cadranul, cât și mecanismul din spatele acestuia. Cele mai multe cadrane sunt de metal, sau de plastic făcut pentru a arata ca meta. În afara ceasurilor sport sau a pieselor de utilitate pentru profesioniștii care lucrează, există puține motive pentru ca un bărbat să aibă un ceas de cauciuc sau plastic.

Mecanismul ceasului. Fără a intra în prea multe detalii, mecanismul este ceea ce arată timpul real. Există, în principiu, trei tipuri de mișcare, deși există subcategorii pentru fiecare:

  • mișcările mecanice sunt înfășurate intern și mențin timpul prin răsucirea și înfășurarea arcurilor în interiorul ceasului.
  • mișcările automate sunt, de asemenea, mecanice în natură, dar utilizează mișcarea ceasului pentru a-și propulsa mișcările.
  • mișcările electronice sunt deseori numite mișcări de cuarț datorită construcției lor cele mai comune, deși nu toate ceasurile electronice folosesc cuarț real.

Deci, ce să cumpărați? O mare parte din răspunsul la această întrebare se reduce în cele din urmă la gust. Însă, ar fi indicat să ții cont și de sfaturile expuse mai sus.

Sursă foto: The Idle Man

 

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*