Cel mai bun ceas din lume


Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai bun ceas din lume? Și, de fapt, care sunt criteriile care transformă un ceas, dintr-un simplu obiect, care indică timpul, într-un mecanism potrivit, care să atragă priviri sau să indice statutul posesorului?

În acest articol, încercăm să găsim un răspuns la toate întrebările tale legate de cel mai bun ceas din lume.

Ce însemna cel mai bun ceas din lume în trecut?

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, ceasul de mână a fost considerat o bijuterie perfectă pentru femei. Pentru bărbați în schimb, cel mai bun ceas din lume era ceasul de buzunar. Motivul? Femeile erau preocupate de latura estetică, în timp ce bărbații – de cea practică.  Cu funcții ocupate în armată, afaceri sau guvern, ceasurile masculine trebuiau să fie mereu protejate din calea intemperiilor, deci – ținute în buzunar și folosite doar la nevoie.

Lucrurile aveau să se schimbe radical însă la sfârșitul secolului al XIX-lea când, în timpul războaielor, bărbații au început să improvizeze ceasuri de mână, putând astfel să verifice timpul, fără a fi nevoiți să-și utilizeze mâna pentru a le scoate din buzunar.  Girard-Perregaux a fost prima companie care a produs în masă ceasuri de mână, cu precădere pentru navigatorii din Marina Imperială Germană.

CONTINUARE – Vezi care este cel mai bun ceas din lume

Înapoi1 din 5
Vezi continuarea apăsând butonul "Înainte"

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.Ai ceva de adăugat?...

*